Ismerkedési délelőtt az oviban

Idén nyáron lehetőségünk volt szabadidős programokat szerveznünk, az IPR keretein belül. Így meghívtuk a leendő kiscsoportosokat egy közös ismerkedős délelőttre, ahová meghívtuk továbbá a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársait, CKÖ tagjait és a szerepi Nagycsaládosok Egyesületének képviselőit. A gyerekeknek különböző programokat szerveztünk.

A leendő csoportszobában gyülekeztünk, közben megvendégeltük a gyerekeket és a szülőket egy kis pogácsával, üdítővel. Aztán az udvaron részt vettünk a zenés előadáson, melyet nagyon élveztek a gyerekek, hiszen aktívan be lettek vonva az előadásba. Táncoltunk, vonatoztunk, tornáztunk, mondókáztunk.

A zenés előadás után visszamentünk a csoportszobába, ahol mindenki elkészíthette zsugorfóliából a jelét. A gyerekek együtt színeztek a szülőkkel, a jeleket készre sütöttük, melyen mindenki csodálkozott, a gyerekek is érdeklődéssel figyelték a zsugorodás folyamatát. A kész jelekre kulcskarikát tettünk.

Reméljük a jövőben is lesz lehetőségünk hasonló programokat szerveznünk, hiszen nekünk is és a gyerekeknek is jó az, ha megismerjük egymást mielőtt bekerülnek az óvodába.

További képek a galériában.