„Közlekedjünk helyesen!”

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása – a közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység – 1. forduló”

Célja az általános iskolák támogatása olyan közlekedésbiztonsági program megvalósításában, melyek alkalmasak a tanulók és a szülők együttes megszólítására, a legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretek széles körben történő terjesztésére a pályázat időszakában, a 2014/2015-ös tanév II. felében.

VÉGREHAJTANDÓ FELADATOK:

– Szülő-gyermek közlekedésbiztonsági foglalkozás lebonyolítása:

Olyan délutáni foglalkozás szervezése a cél, ahol a gyermekek a szülőkkel, felnőtt hozzátartozókkal közösen vesznek részt egy iskolai foglalkozáson, melynek témája a biztonságos közlekedés.

KRESZ

  • Közlekedésbiztonsági monitoring felmérés elvégzése
    A felmérések arról szolgáltatnak információt, hogy milyen az iskola tanulóinak közlekedési tudásszintje, illetve az országos eredmények összesítése korcsoportonként és területi megoszlásban ad képet a gyermekek tudásáról, valamint „biztonságtudatosságáról”.

A pályázat 2. fordulóban is meghirdetésre kerül a 2014/15-ös tanév II. félévében, melyben a részvétel feltétele az 1. fordulóra történő sikeres jelentkezés. A második fordulóban az általános iskolák egy önállóan kidolgozott, komplex közlekedésbiztonsági program megvalósítására pályázhatnak majd, maximum 1.000.000 Ft értékben.